aluminijumska stolarija

Aluminijumska stolarija

U modernoj arhitekturi danas koriste se različiti geometrijski oblici, a aluminijum je savršen materijal koji može da ispuni sva ove zahteve i očekivanja.

Alu stolarija svojim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve, a njena glatka površina i savršena završena obrada čine je veoma lakom za održavanje.


Alu stolarija je lakša od PVC-a i kao takva pogodna je za zastakljivanje većih površina, kao što su fasade od stakla ali i kancelarijski (poslovni) prostor. Aluminijum je metal i kao svi metali dobar je provodnik toplote, pa su njegova izolatorska svojstva znatno lošija nego kod PVC-a.

Međutim, današnja alu stolarija se proizvodi sa termo prekidom (termo mostom) pa su toplotne i zvučne karakteristike znatno poboljšane. Alu stolarija se može prilagoditi otvorima bilo kojih dimenzija, čak i nestandardnim otvorima


Ranije su se prozori i vrata uglavnom izrađivali od drveta koje vremenom propada i zahteva konstantnu zaštitu farbanjem, izvija se i omogućava prodor toplog ili hladnog vazduha u prostorije. Danas, zahtevi savremenog kupca su okrenuti ka energetskoj efikasnosti celih stambenih objekata koja podrzumeva i da materijal od kog se izradjuje stolarija poseduje iste osobine.