Veka prozori

Prozori istovremeno spajaju i odvajaju životni prostor od spoljašnjeg sveta. Oni omogućavaju priliv svetlosti i pogled ka spoljašnosti. Ujedno Vas čuvaju od vetra i kiše, zimi zadržavaju toplotu, a leti čuvaju svežinu.

VEKA prozori odgovaraju svim ovim različitim prohtevima ne samo zbog svog atraktivnog dizajna, već i zbog njihovih izuzetnih tehničkih karakteristika, kao što su: postojanost materijala koji prozore čini dugotrajnim, i višekomornim sistemima sa odličnim izolacionim svojstvima, zahvaljujući kojima smanjujete troškove grejanja i povećavate stabilnost i sigurnost prozora.

Optimalna zvučna izolacija obezbedjuje mir i komfor u Vašem domu,a PVC-materijal, lak za održavanje, sa izuzetno postojan i otporan na sve klimatske uslove, pruža trajan atraktivan izgled Vašem prozoru.

Čelično ojačanje prema VEKA smernicama garantuju Vam visok nivo sigurnosti.

Širina (dubina) ugradnje profila ( 70 mm ) – veća debljina profila uglavnom znači bolje termo izolacione karakteristike profila. Širi proifili mogu imati veći broj komora, omogućavaju ugradnju šireg (dvoslojnog ili troslojnog) IZO stakla

* Vidljivi deo profila ( 118 mm ) – je karakteristika vezana pre svega za estetski izgled profila sa jedna strane a sa druge i praktična – masivniji profili su obično i jači i omogućavaju stavljanje jačih armatura.
* Broj guma za zaptivanje – prozorski profili obično imaju dve zaptivne gume i to na profilu krila i na profilu štoka (rama). Funkcija zaptivne gume je da spreči prolazak vetra, vode i prašine na mestima gde se spajaju (preklapaju) profili rama i profili krila. Kod zaptivnih guma treba obratiti pažnju da li su iste sastavni deo profila (fabrički su već postavljene na profil i seku se sa profilom prilikom konstrukcije) ili se posebno (ručno) postavljaju na profil krila i rama. Fabrički ugrađene zaptivne gume na profilima obično su bolje rešenje i imaćete sigurno manje problema od ručno postavljanih guma.
* Vrlo bitna stavka kod fizičkih karakteristika profila jesu debljine spoljnih zidova profila. U zavisnosti od toga kolike su debljine spoljnih zidova profila svi profili se prema standardu CSN EN 12608 – /Unplasticized polyvinylchloride (PVC-U) profiles for the fabrication of windows and doors – Classification, requirements and test methods / se dele na tri klase.

      - A klasa profila su profili gde je deblijna vidljivih zidova profila (obojeni žutom bojom) su debljine ≥ 2.8mm, dok nevidljivi zidovi profila (na slici označeni zelenom bojom) moraju biti ≥ 2.5mm
      - B klasa profila – vidljive zidovi moraju imati debljinu od ≥ 2.5mm, a nevidljivi moraju imati debljinu od ≥ 2.0mm
      - C klasa profila – su profili koji ne zadovoljavaju predhodne standarde. Ne retko mogu se naći profili ove klase sa debljinom zidova od samo 1,5 mm.

Sistem ulaznih vrata

 • 1
 • Ulazna vrata su najbitniji stilski element svake fasade i moraju zadovoljiti sve Vaše visoke zahteve. Oni moraju da apsolutno pouzdano funkcionišu, da Vas štite od vremenskih nepogoda i da pružaju najviši nivo sigurnosti. VEKA sistemi ulaznih vrata Vam ne samo zbog vrhunskog kvaliteta profila mogu pružiti sve to. Pomoću dodatnog ojačanja, specijalnih okova i stakla se dodatno može povećati nivo sigurnosti i zaštita od provale. Neiscrpan asortiman oblika i kombinacija vrata – individualna i po Vašoj meri – ispuniće i Vaše najviše zahteve. Jednokrilna, dvokrilna ili vrata sa više elemenata za velike kuće, klasičnog ili modernog stila, sa ispunom od sigurnosnog stakla ili kaseta, sa jednim ili više elemenata sa strane, modernih neobičnih linija ili jednostavno elegantne - VEKA sistemi ulaznih vrata su idealno rešenje za najrazličitije situacije ugradnje kako pri novogradnji tako i za renoviranje
 • 2
 • Sistemi kliznih vrata Kako pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi moralo vršiti velike konstruktivne izmene, VEKA sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i nude savršena rešenje za sve Vaše individualne želje. U ponudi je široka paleta konstrukcijskih tipova. Želeli bi smo da Vam predstavimo sisteme za podizno-klizna vrata (HS) i paralelno-klizna-kip-vrata (PSK). Podizno-klizna vrata su veoma pogodna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina. Krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se lagano podigne krilo i pomeri u stranu. Paralelno-klizna-kip-vrata se upotrebljavaju kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata. Pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i pomera u stranu
 • 3
 • Sistem roletni VEKA roletne pružaju zaštitu od sunca, toplote i neprijatne svetlosti, zaštitu od neželjenih pogleda i nepoželjnih gostiju. Pri niskim temperaturama zadržavaju toplotu u prostorijii, a istovremeno su i atraktivni stilski element svake fasade. VEKA paleta proizvoda sistema za roletne poseduje različite modele i konstrukcije pogodne za ugradnju pri novogradnji, kao i pri renoviranju. Kod kompletnih kutija za roletne su prozor, roletne i kutija jedna harmonična celina, a time je i njihova montaža znatno jednostavnija. Kutija i profili za roletne su napravljeni od optimalno kvalitetnog PVC materijala, otpornim na udarce i vremenske nepogode i time garantuju visok nivo stabilnosti i izdržljivost pri ekstremnim opterećenjima
 • 4
 • Prednosti PVC profila - Brza i laka ugradnja zbog kompatibilnosti sistema
  - Dobro dihtovanje i besprekorna funkcionalnost
  - Kutije za roletne sa izolacionim umetkom za otimalnu termoizolacionu vrednost: Usb = 0,85 W/m²K
  - Revizioni otvor se prema želji može postaviti unutar prostorije ili sa donje strane kutije
  - Stabilna tehnika vezivanja pomoću metalnih profila i šrafova kutije sa štokom
  - Materijal je lak za održavanje, otporan na svetlost i vremenske nepogode i time garantuje trajan atraktivan optički izgled.
  - Rukovanje po izboru sa gurtnom, šipkom ili električnim motorom